Zo vader zo (schoon) zoon: Frans en Michael van Slagerij Louman

Frans en Michael van Slagerij Louman - Mokum Magazine 2024

In Zo Vader Zo Zoon belichten wij Amsterdamse familiebedrijven. Deze maand: Frans Louman en zijn schoonzoon Michael van der Velden van Slagerij Louman.

Wat is het verschil tussen Louman nu en pakweg 20 jaar geleden?

Frans: ‘Het assortiment is uitgebreider. Maar het systeem en de manier van werken zijn allemaal nog hetzelfde. We maken nog altijd tongen- en bloedworst. Er wil nog wel eens een nieuw product bijkomen, maar er gaat nooit iets weg. Namen zijn daarnaast ook internationaler geworden. Een staartstuk heet tegenwoordig een picanha.’
Michael: ‘Klanten veranderen ook. Er zijn veel expats bijgekomen. We spreken regelmatig Engels in de winkel. Maar of de klant nou uit Engeland, China, Korea, Nederland of België komt, maakt niets uit. Alles is in huis en je kan ze allemaal bedienen.’

Lees hier het hele interview in het Mokum magazine 

Slagerij Frans Louman uit Amsterdam genomineerd voor beste worstmaker/traiteur van Nederland!

Amsterdam, 19 december 2023: Van slagerij Louman zijn 4 worstmakerijproducten (Gerookte Achterham, Rookworst, Gerookte biefstuk en Gebraden gehakt met paprika) en 4 traiteurproducten (Party balletjes, Pastrami, Erwtensoep en Grillworst kaas) gekeurd door de deskundige jury van het Worstmakersgilde en Uw Slager beoordeeld. Hierbij is slagerij Louman in de regio Amsterdam – Noord Holland als beste beoordeeld.  Er volgt nog een finalekeuring waarna op 22 januari 2024 de winnaar bekend wordt gemaakt.

Nationale Week Zonder Vlees

Slagerij Louman - Parool 7 maart 2022

Interview met Michael van der Velden in het Parool van 7 maart 2022 over de Nationale Week Zonder Vlees.

Een eervolle vermelding

Door het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland bevestigd dat het ambacht van worst maken is toegevoegd

De Telegraaf

Culinair recensent Johannes van Dam noemde het “de beste gehaktbal van Europa” en beloonde het balletje van Loes met een 9+. Er bestond geen twijfels over: de gehaktbal van Loes Zweerus in het koffiekeldertje aan het Fredriksplein was legendarisch.

Amsterdam Kookt

‘Iets wat lekker is, is lekker, daar moet je niets aan toevoegen’

Cita

Slagerij Louman in de Goudsbloem- straat

Worstenwetten

“Er is eigenlijk niet dat een worstfabriek tegenhoudt om traditioneel te werken.”

Worstenmakers Gilde

Slagerij Louman, Amsterdam kampioen “Worstenmakerij Noord Holland”